Cât și cum ne iubim copiii (1)

 

Pentru o iubire “ca la carte” este important să folosim toate cele 5 limbaje ale iubirii:

– mângâierile fizice
– cuvintele de încurajare
– timpul acordat
– darurile
– serviciile

Majoritatea parintilor au dificultati in a-si exprima iubirea atat de complex, folosind toate cele cinci limbaje. Pentru copii insa este foarte important. Este adevarat ca fiecare om, deci si fiecare copil, are o preferinta pentru unul sau altul din limbajele de iubire, totusi, pentru o dezvoltare echilibrata, copiii au nevoie de dovezi de iubire exprimate în toate felurile posibile.

Important de știut, cele cinci limbaje de iubire sunt valabile nu doar pentru copii ci și pentru adulți, așa că, vă provoc să vă gândiți:
– îi arătați soțului/soției că îl/o iubiți, exprimându-vă iubirea prin intermediul tuturor limbajelor de iubire?
– le arătați copiilor că îi iubiți, exprimându-vă iubirea prin intermediul tuturor limbajelor de iubire?

Vă mai sugerez un mic exercițiu. Aduceți-vă aminte de copilăria voastră. V-ați simțit tot timpul iubiți? Ați simțit uneori nevoia de afecțiune suplimentară? sau Chiar dacă știați că sunteți iubit(ă) de părinți, ați fi dorit ca dovezile de iubire să că fie furnizate și în alt mod (poate mai multe vorbe, poate mai multe mângâieri sau mai mult timp petrecut împreună? Dacă ați simțit astfel de lipsuri, sunteți convinși că faceți tot ce e necesar pentru a elimina astfel de stări în cazul copiilor voștri?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*